Yazdır

 

Faşist devletin Efrin’e yönelik işgal ve imha saldırısı başladığı ilk günlerde Basel’de yapılan tren garı işgal eylemi yaklaşık bir haftadır her gün saat 18.00’da Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimciler tarafından faşist devletin Efrin’de ve Kürdistan da katliamların ve baskıların teşhir edilerek enternasyonal dayanışmayı yükseltme çağrısı yapılarak devam ettiriliyor.

26 Ocak’ta da İsviçreli devrimci, demokrat kurumların Efrin’le dayanışmak için organize ettiği bir eylem gerçekleştirildi. Basel Parlamentosu önünde saat 20.00’da toplanan kalabalık kitle parlamento önünden tren garına kadar Almanca “Katil Erdoğan”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Efrin Halkı Yalnız Değildir”, “Faşist Ordu Kürdistan’dan Defol” sloganları ile ana cadde üzerinden yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonunda kitle tren garını işgal etti. Eylem, binlerce kişinin kullandığı tren garında atılan sloganlar ve 27 Ocak günü (bugün) yarın 27.01.2018 Efrin için yapılacak olan, İsviçre merkezli Zürih mitingine çağrı ile son buldu.

Eylemde Basel polisinin eylemcilere karşı aldığı önlemler dikkat çekerken, son dönemdeki en coşkulu eylemlerden biri oldu.

Basel’den Leninistler