< < Birleşik Mücadele Güçleri İstanbul Sokaklarında...

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kuruluş deklarasyonu öncesi Kadıköy ve Şişli ve Küçükçekmece ilçelerinde birçok ziyaret gerçekleştirdi.

Birleşik Mücadele Güçleri, kuruluşunu deklare edecekleri 4 Şubat öncesi Kadıköy ve Şişli ve Küçükçekmece ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirerek bildiri dağıtımı yaptı.

Mücadele Birliği Platformu (MBP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi(ESP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Partizan yönetici ve temsilcilerinden oluşan Birleşik Mücadele Güçleri, 3 günlük programın ilk gününde İstanbul'un 3 bölgesinde sokaklardaydı.

Kadıköy'de Mücadele Birliği Platformu'ndan Vefa Serdar'ın mezarı başında anma ve esnaf ziyaretleri ve bildiri dağıtımları yapıldı.

 

Polisten Örgüt Propagandası İddiası

Kadıköy ilçesinde HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile Birleşik Mücadele Güçleri temsilcilerinden bir heyet 4 Şubat’ta yapacakları basın açıklaması için bildiri dağıtmak isterken polis müdahalesiyle ile karşılaştı. “İmralı ve tüm hapishanelerdeki politik tutsakların özgürlüğü için mücadeleyi yükseltelim” yazılı bildiriler “Örgüt propagandası” içerdiği gerekçesiyle engellenmek istenilirken, buna aldırış etmeyen kitle Kadıköy HDP İlçe Binası’na alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüdü.

 

"Sokaklara Çıkın, Sesinizi Yükseltin"

HDP İlçe binası önünde açıklama yapanKemal Bülbül, “Demokratik haklarımızı kullanarak, işsizliğe, yoksulluğa, ırkçılığa ve tekçiliğe karşı çıkıyoruz. Bu hakkımız hukuksuz bir şekilde engelleniyor” dedi. Yaşanan olayın zorbalıktan ibaret olduğunu söyleyen Bülbül, “Bu ırkçı, tekçi ablukayı mutlaka kıracağız. Bu zulme karşı sesinizi yükseltin. Ayağa kalkın, sokaklarda, caddelerde yürüyün. Bu zulme başkaldırmamak zulümden daha kötü bir şeydir” diyerek işçilere, emekçilere ve esnafa çağrıda bulundu.

BMG'nin bir diğer programında İstanbul 2. Bölge sokakları ve işçilerin eylem alanı yer aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli ilçe binasında bir araya gelen HDP İstanbul milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mücadele Birliği Platformu'ndan (MBP) Hıdır Devrim, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM Üyesi Cengiz Çiçek, Sosyalist Meclisler Federasyonu(SMF) Üyesi Mahir Grüz, Partizan Üyesi Sinem Özkan, Devrimci Parti (DP) Üyesi Burcugül Çubuk, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Üyesi Çınar Altan, Alınteri Üyesi Zarife Çamalan'dan oluşan heyet, daha sonra halk ziyaretleri ve işten atılan ve bir ayı aşkın süredir Sirkeci'de PTT Başmüdürlüğü önünde eylemde olan PTT-Sen ve PTT-Kargo-Sen üyesi işçileri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında "PTT İşçisi Yalnız değildir" ve "Taşeron İşçisi Köle Değildir" sloganları atıldı. Heyet adına konuşan HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, işçilerin direnişlerini selamladıklarını ve hep birlikte mücadeleyle kazanacaklarını ifade etti.

Şişli, Pangaltı Kurtuluş ve Okmeydanı'nda ise esnaf ve aile ziyaretleri yapıldı.

 

Berkin Elvan'ın Ailesine Ziyaret

HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Gülistan Kılıç Koçyiğit,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti (DP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mücadele Birliği Platformu (MBP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Partizan temsilcileri Okmeydanı'nda polisin attığı gaz kapsülü yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret eden heyet adına konuşan HDP’li Dilşat Canbaz Kaya, "Devrimci kurumların yan yana gelmesini nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diye tartışmalarımız vardı. İşçilerin, kadınların da dahil olduğu bu zemini daha fazla nasıl genişletebiliriz diye tartışmalar yürüttük. 4 Şubat’ta rıhtımda bir deklarasyon açıklamamız var sizleri de aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, heyeti desteklediklerini belirterek, kazanana dek mücadele saflarında olacaklarını söyledi.

 

Sokaklarda Ortak Mücadele Çağrısı

İlçeye bağlı Pangaltı ve Kurtuluş Okmeydanı mahallelerini dolaşarak mahalle halkı ve esnafa hitap eden heyet, iktidarın sermaye odaklı politikalarının yarattığı ekonomik krize dikkat çekerek birlikte mücadele etmek gerektiğini vurguladı. BMG, mahalle sakinleri ve esnaf 4 Şubat’ta Kadıköy’de Birleşik Mücadele Güçlerinin kuruluşunu ilan edeceği etkinliğe de davet edildi.

Birleşik Mücadelede Güçleri'nin bir başka güzergahı ise emekçi semtlerinden İkitelli oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP ) milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Murat Çepni, Mücadele Birliği Platformu'ndan Seher Dursun, Partizan'dan Rahime Karvar, Devimci Parti üyesi Pircan Yaratan, Alınteri'nden Mürüvet Küçük, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyesi Barış Kayaoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi Yöneticisi Murat Kaçmaz’dan oluşan heyet HDP İkitelli Temsilciliği’nde bir araya geldi.

Heyet, buradan geçtiğimiz günlerde kaçırılan ve daha sonra gözleri bağlı bir şekilde yol kenarına bırakılan Gökhan Güneş’in İkitelli’de bulunan ailesini ziyaret etti. Yapılan konuşmalarda kaybetme ve ajanlaştırma politikalarının Güneş şahsında ilerici güçlere karşı uygulandığını ve bu politikaların boşa çıkarılması için birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi. Heyet, daha sonra katledilen kadınlardan Nurcan Aslan’ın ailesini ziyarete gitti.

Ayrıca mahallerde bildiri dağıtımı yapılarak birlikte mücadele çağrısı ve 4 Şubat'ta Kadıköy'de yapılacak açıklamaya davet yapıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri yarın yine İstabul'un 3 ayrı bölgesinde ziyaretler ve bildiri dağıtımları yapacak.