< Filistin'e İsrail Saldırıları Sürüyor

İsrail'in son günlerde Yahudi yerleşimciler için bir karakol inşa edebilmek için Batı Salfit'teki El Ras ve al-Mahajer bölgelerinde Filistinlilere ait yaklaşık 50 dönümlük araziyi yıkmaya başladı.

Bunun üzerine 3 Aralık Perşembe günü Batı Şeria'nın kuzeyindeki Salfit şehrinin batısında bir eylem yapıldı.

İsrail işgal güçleri, İsrail yerleşim faaliyetlerine karşı yapılan yürüyüşe şiddetli bir şekilde saldırdı. İsrail askerleri yürüyüşe katılan Filistinlilere gaz bombaları yağdırdı. İsrail askerleri Filistinlilere ve eylemi takip eden gazetecilere saldırarak darp etti, bir çok kişi gaz bombaları nedeni ile boğulma tedavisi gördü.

Filistin'de birkaç gün önce de bir çocuk İsrail askerleri tarafından saldırıya uğramıştı. 29 Kasım'da el-Arroub mülteci kampındaki (kuzey al-Halil) okuluna giderken İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayarak gözaltına alınan 16 yaşındaki Mohamed Mukbel, yüzünden yaralandı. Kudüs'te hastaneye kaldırılan çocuğun alt çenesine doktorlar platin takmak zorunda kaldı. Bu esnada çocuk hala gözaltında ve ayağından hastane yatağına zincirli durumdaydı.

Çocuğun vücudunun bir çok yerinde darp izleri de var.

İsrail askerlerinin yetişkin, kadın, çocuk demeden tüm Filistinlilere tereddütsüzce ateş açtiği, tüm dünyanın bildiği bir gerçek. 16 yaşındaki Muhammed hastanede yaralı yatarken, mahkemeler Şubat ayında yine İsrail askerlerinin vurarak gözünü kaybetmesine neden olduğu çocuk Malik İssa'nın duruşmasını karara bağlıyordu.

Askerlerin raporunda çocuğun çatışma esnasında kendilerine taş atarken vurulduğu yer alırken, görgü tanıkları Malik İssa'nın evinin önünde okul otobüsünden inerken vurulduğunu ve civarda çatışma vb yaşanmadığını anlatıyor. Polis ise kurşunun duvardan sektiğini söyledi... Malik gözünü kaybetse de kalıcı beyin hasarından zor kurtulmuştu.

İsrail polis ve ordusunun kurallarına göre çocuklara plastik mermi atılması yasak ve yetişkinlerin ise sadece belden aşağısına ateş edilebilir. Bu da son yıllarda Filistinlilerin hep bacaklarından vurularak sakat bırakılmalarının nedenini ortaya koyuyor.