< Kanal İstanbul Yürüyüşü Engellendi

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından Kanal İstanbul projesinin başlayacağı yer olarak planlanan Yeniköy’den yapacağı yürüyüş pandemi gerekçesiyle polis tarafından engellendi.

İSTANBUL - Kadıköy, Avcılar, Şişli ve Küçükçekmece’den kalkacak araçlar pandemi gerekçesiyle engellendi. Ortada yürüyüş için alınmış bir karar ve yasak yokken araçların bağlanmasının ardından bulunulan yerlerde açıklamalar yapıldı.

Açıklamada yapılmak istenen rant projesinin İstanbul’un doğasının, geleceğinin ve yaşamının yok olacağı ifade edilerek sadece rant ve talan için yapılacak projeye karşı yürüyüş yapılmak istendiği ifade edildi. Açıklamada

“Anayasal hakkımız olan seyahat özgürlüğümüz pandemi gerekçesiyle engellendi. Pandemi sürecinde 300 bin kişiyle Ayasofya açılışı yapıldı. Daha geçen hafta Haliç Kongre Merkezi’nde AKP binlerle etkinlik yaptı. Halkın demokratik taleplerine pandemi OHAL’dir. Bugün iktidar ohal uygulamaktadır. Halk doğasını, yaşamını ve geleceğini korumak için pandemiye rağmen bütün önlemlerini alarak yürüyüş yapmak istedi. Rant ve talan uğruna yapılmak istenen kanalı yaptırmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” denildi.

Ardından saat 15:00 da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak açıklamaya çağrı yapıldı.