Antakya Ayışığı Sanat Merkezi'ne yönelik devletin ve polisin baskı ve tehditleri sürüyor. Emekçileri defalarca gözaltına alınan ve en son KHK ile kapatılan sanat merkezi emekçileri faaliyetlerine devam ediyor. Ayışığı Sanat Merkezi emekçilerini yıldıramayan devlet sanat merkezine giden dostlarını da gözaltı, tehdit ve baskılarla yıldırmaya çalışıyor.

ANTAKYA - Antakya Ayışığı Sanat Merkezi’ne yönelik polisin saldırıları devam ediyor. Antakya’da Ayışığı Sanat Merkezi emekçileri ve sanat merkezine gidenlere polis sürekli olarak baskı uyguluyor. Emekçilerinin defalarca gözaltında alınıp kapatıldığı Ayışığı Sanat Merkezi, tüm baskı, tehdit ve saldırılarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Ayışığı Sanat Merkezi’nin emekçilerinin sanatsal faaliyetlerinden taviz vermemesi üzerine polis saldırılarını sanat merkezine gidenlere de yöneltti.

En son 18 Aralık günü Devrimci Parti üyesi bir genç Ayışığı Sanat Merkezi’ne gittiği için gözaltına alındı. İki saati aşkın boş bir arazide gözaltında tutulan genç çeşitli tehditlere ve ajanlık teklifine maruz kalırken, kendisine ısrarla sorulan sorular arasında Ayışığı Sanat Merkezi’ne yönelik sorular da yer aldı. Polis, Ayışığı Sanat Merkezi’ne giden herkesi gözaltına aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirtti.

Antakya Ayışığı Sanat Merkezi emekçileri Devrimci Parti üyesi dostlarının gözaltına alınarak tehdit edilmesi üzerine yaptığı açıklamada faşist devletin saldırılarının kendilerini korkutmadığını aksine çelikleştirdiğini belirtti.

Antakya Ayışığı Sanat Merkezi emekçileri ve Mücadele Birliği Platformu Antakya olarak  yapılan açıklama şöyle:

“18.12.2017 Tarihinde Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi civarında bir Devrimci Parti üyesi arkadaşımız önce etrafı polislerce çevrilmiş, sonra hiç bir gerekçe gösterilmeden 2 buçuk saat boş bir arazide zorla alıkonularak, iş ve para karşılığında ajanlık teklif edilmiş, küfür ve hakarete maruz kalmıştır. Bu konuşmalar içerisinde Ayışığı Sanat Merkezi ile ilgili sorular sorulmuştur. Polisler Ayışığı sanat Merkezi’ne ithafen:

- Biz onların neler yaptığını bilmiyor rmuyuz , sanat yapıyoruz bahanesi ile gerilla yetiştiriyorlar.

- Sanat merkezlerini kapattık akıllanmadılar.

- Sanat merkezine giden herkesi gözaltına aldık, tekrardan alacağız.

- Ayışığı sanat merkezine hiç gittiniz mi , orada olanlar hakkında bilgin var mı.

- Ayışığına gidenlere göstereceğiz vb tehditler

Devrimci parti üyesi arkadaşımıza yönetilen bu sorular bizleri korkutmuyor ve mücadelemizden alıkoyamayacak. Faşist devletin baskıları bizleri asla yıldırmadığı gibi çelikleştiriyor.

UMUDUMUZ KAVGADA , KAVGAMIZ SANATIMIZLA

BASKILAR , GÖZALTILAR , TUTUKLAMALAR BİZLERİ YILDIRAMAZ.

ANTAKYA AYIŞIĞI SANAT MERKEZİ - MÜCADELE BİRLİĞİ”