Yazdır

Tiyatroya yönelik yasaklara karşı İstanbul Ayışığı Ekin Sanat Sant Derneği ve Devinim Tiyatro Atölyesi oyuncuları #DiktatörüOkuyoruz eylemi gerçekleştirdi. 

“Neymiş efendim, iktidar istiyor muşum... Devletin tüm gücünü kendime istiyor muşum...Evet istiyorum! Neden istemeyeyim! Sen güç istemiyor musun? Karın seni dinlesin, çocuğun sözünden çıkmasın, çalışanın şıp diye dediğini yapsın, kimse ama kimse sözünü ikiletmesin istemiyor musun? İstiyorsuuuunn! Hayatında en mutlu olduğun anlar insanların senin dediklerine “evet” dediği, seni onayladığı anlar değil mi? Evet öyle.. Ama becerin o kadar, çapın o, o kadarını yapabiliyorsun. Gücün bir eşine , iki dostuna yetiyorsa kabahat benim mi! Senin çapınla yetinmek zorunda mıyım ben? Değilim değilim değilim...

(...) Yahu, beni devireceksen yerime ne koyacağını bileceksin. Yoksa bir halt deviremezsin. Bin yıl geçse de deviremezsin. Ben devrilmek istesem bile deviremezsin. İnan bana, o kadar yani. Deviremezsin. Bir kuvvetle gelip beni itmedikçe sen, cismim şurdan şuraya gitmez. İlim diyorsun ya, al sana fizik. Sonra istediğin kadar yorumla. Beni yorumla, onu yorumla, şunu bunu yorumla. Proje yerine neyin var? İyi hisler... Ölçü bu değil. Bu kaybedenlerin ölçüsü, kazananların değil.”

Onur Orhan’ın yazdığı, Caner Erdem’in yönettiği ve Barış Atay’ın oynadığı ‘Sadece Diktatör oyunu birçok ilde yasaklandı.  Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun üretimi olan oyunun yasaklanmasına yönelik Kadıköy Tiyatrolar Platformu, ülke çapındaki tüm tiyatrolara 29 Ocak saat 20.30'da ülke çapında katılımla oyunun seslendirilmesi için çağrı yaptı.

İstabbul Ayışığı Ekin Sanat Derneği emekçileri ve Devinim Tiyatro Atolyesi oyuncuları da  çağrının yapıldığı saatte; “Sadece Diktatör” oyun metnini birlikte okudular.

İstabul Ayışığı Ekin Sanat Derneği ve Devinim Tiyatro Atölyesi oyuncuları gerçekleştirdikleri etkinlikte "Topluma dayatılan hiç bir baskıya boyun eğmediğimiz gibi, sanatımızla yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Sanat İçinde Geleceği Barındıran Bir Silahtır

Umudumuz Kavgada Kavgamız Sanatımızla" dediler.

Oyun metninin okunmasına ilişkin görseller sosyal medyada #DiktatörüOkuyoruz hashtagi ile paylaşılıyor.