Yunanistan İşçi Hakları İçin Ayakta

Yunanistan´da 15 Ocak Pazartesi oylamaya sunulacak kanun tasarısına karşı sendikalar 12 Ocak Cuma günü Atina´da düzenledikleri protesto gösterileri sırasında (KKE)Yunanistan Komünist Partisi ile polis arasında çatışma çıktı.

Komünist Partisi’ne bağlı PAME protesto yürüyüşünden sonra Syntagma Meydanı´nda toplandı. Kalabalık olan eylemcilerin arasından bir grup Parlamento Binasına girmeye çalışınca, polis göz yaşartıcı gaz ile saldırdı.

Çıkan çatışma sırasında çok sayıda komünist partili Polis tarafından darp edildi.

Eylemlere katılan Komünist Partisi lideri Dimitris Kutsumbas “Onları uyardık. Şimdiye kadar kazanılan işçi haklarını ayaklar altına alamayacaklar, grev hakkını iptal edemeyecekler, evlerin açık artırmaya çıkarılmasını beceremeyecekler. Halk, bunları hükümsüz kılmak için sonuna kadar mücadele edecek” dedi.

Sendikalar oylamaya sunulacak kanun tasarısını protesto etmek için 15 Ocak Pazartesi günü (bugün) 24 saatlik grev ilan ettiler ve saat 18.00’de başlayacak oylama sırasında Parlamento Binası önünde protesto eylemi düzenlemeye karar verdiler.