< < Venezuela'da Devlet Televizyonuna İşgal Girişimi Ve Kurucu Meclis

Venezuela'da karşı-devrimcilerin hedefinde bu defa devlet televizyonu Venezolano Tv'ye işgal girişiminde bulundu. Saldırganlar içerde bulunan çalışanlar tarafından püskürtüldü.

Karşı-devrimcilerin saldırısına karşılık binadan çıkmayan kanal çalışanları devlet televizyonunu savunurken, Bolivarcı Halk Güçleri de Venezolano Tv çalışanlarına destek verdi.

Saldırıyla ilgili Venezuela Bilgi ve İletişim Bakanı Ernesto Villegas Twitter üzerinden bir açıklama yaparak Venezuela halkı arasındaki birliği koruma ve karşı-devrimcilerin saldırılarını aşmak için barış ve diyaloğun temel olduğunu söyledi ve “Kanal çalışanlarının içerde kalıp kanalı savunmalarını hayranlıkla karşılıyorum” dedi.

İşgal girişimine uğrayan Vanezolano Tv (VTV) de bir açıklama yaparak insan haklarına ve özellikle çalışanların haklarına karşı yapılan her hareket ve saldırının karşısında olduklarını ve bu saldırıların onları korkutamayacağını söyledi.

Venezuela, yeni ve sosyalist bir anayasa yapmak için toplanma çağrısı yaptığı “Kurucu Meclis” yüzünden yaptırımlarla da karşı karşıya. ABD Devlet Başkanı Trump Maduro’yu “diktatör olmayı hayal etmek”le suçlarken, bu talepten vazgeçilmemesi halinde Venezuela’ya yönelik ambargo başlatmak ve “ağır ekonomik önlemler” almakla tehdit etti.

Venezuela ise Kurucu Meclis projesinin devam ettiğini ve ‘hiçbir şeyin bunu durduramayacağını’ söyleyerek buna karşı Venezuela halkının ‘birlik içinde cevap vereceğini’ vurguladı.

Kurucu Meclis projesine karşı çıkan Venezuelalı karşı-devrimci partiler ise geçtiğimiz hafta bu projenin iptali için sembolik bir halk oylaması gerçekleştirdi ve 19 milyonu aşkın seçmenden 7,6 milyonunun Kurucu Meclis karşıtı oy kullandığını söyledi.

Kurucu Meclis, 30 Temmuz’da resmen çalışmalarına başlayacak.