“Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak sizi dostlukla selamlıyor ve bu vesile ile emperyalizme karşı çok kutuplu ve sosyalist bir dünya yaratmak adına verdiğimiz savaşta göstermiş olduğunuz daimi dayanışma ve işbirliğine binaen size, 27 Haziran 2017 tarihinde, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin bombalanması ile alakalı olarak yayımlanan bildiriyi iletmekten şeref duyarım” diyen Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin açıklamasını paylaşıyoruz:

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Hükümeti, 27 Haziran Salı günü öğle saatlerinde her ikisi de Karakas’ta bulunan İçişleri, Adalet ve Barış Bakanlığı ve Yüksek Adalet Mahkemesi yerleşkelerine karşı Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Anayasası ve kurumlarına karşı artan darbeci girişimlerin bir parçası olarak vuku bulan silahlı saldırılar hakkında Venezuela Halkını ve dünyadaki bütün kardeş halkları bilgilendirir.

Her iki saldırı da Bilim, Ceza ve Suç Araştırmaları Teşkilatı (CICPC) Hava Ulaştırma Bölüğü’ne bağlı bulunan Oscar Alberto Perez’in, müfettiş kimliğinden istifade ederek Karakas, La Carlota’ da bulunan General Francisco de Miranda Havaalanı’ndan çaldığı CICPC 02 numaralı, 105 model bir Airbus Bolkow helikopterinden gerçekleştirilmiştir.

Komplocu şahıs, çaldığı helikopterle Urdaneta Bulvarı’nda bulunan İçişleri, Adalet ve Barış Bakanlığı’nın çevresinde alçak uçuş gerçekleştirmiş ve Ulusal Gazetecilik Günü nedeniyle bir araya gelen bir grup gazeteci bakanlık binasının terasında kutlama gerçekleştirirken binaya 15 kez ateş açmıştır. Saldırı esnasında 80 civarında kişi olay yerinde bulunmaktaydı,

Buradaki saldırı sonrasında helikopter Yüksek Adalet Mahkemesi'ne yönelmiştir. Anayasa Mahkemesi’ne bağlı en yetkili mahkeme'nin hakimleri toplantı halinde ve çalışanlar ofislerinde işbaşındayken, bu kişilere ateş açılmış ve içlerinden biri patlamayıp etkisiz hale getirilen, Kolombiya menşeili İsrail üretimi olan en az 4 el bombası fırlatılmıştır. Atılan bombalardan ikisi yerleşkede nöbet görevini yerine getiren Bolivarcı Ulusal Muhafız Birliği (GNB) görevlilerini hedef almıştır. Koruma görevlilerinin ani tepkisi büyük bir trajedinin önüne geçmiştir.

Bu olayın gerçek faillerinin, CIA, Amerika Birleşik Devletleri Karakas Büyükelçiliği ve yakın bir tarihte herkesin önünde ClA ile olan bağlantılarını itiraf eden eski İçişleri Bakanı ile olan bağları incelenmektedir.

Bolivar Hükümeti'nin, yabancı hükümet ve güçlerin destek verdiği, Venezuela sağının aşırı uçlarının öncülük ettiği bu saldırgan kalkınma kapsamında meydan gelen terörist saldırılarla çevresi sarılmak istenmektedir.

Venezuela Silahlı Kuvvetleri (FANB) ve Devlet Güvenlik güçleri bu olayların faillerini ve saldırıda kullanılan helikopteri tekrar ele geçirmek için müdahaleye hazır durumdadır.

Faillerin bulunduğu yerlerin tespiti ile ilgili destek sağlayabilecek kişilerin 911 telefon numarası üzerinden yetkililerle iletişime geçmesi rica olunur.

Bolivarcı Hükümet, Demokratik Birlik Masası (Mesa de la Unidad Democratica) adı altında koalisyon halinde bulunan siyasi partileri, Kilise Düzeni’ni ve Venezueia Toplumunun diğer bileşenlerini bu olayları kararlı bir şekilde kınamaya ve şiddetin her türüyle arasına sınır koymaya çağırmaktadır,

Bolivarcı Hükümet Venezuela Halkını. ülkedeki anayasal düzeni bozmaya çalışan ve siyasi ekonomik hırslarını gerçekleştirmek uğruna bir an bile tereddüt etmeyeceğini göstermiş olan darbeci eğilime karşı dikkatli olmaya çağırır.

Bu saldırılardan hiç biri, ne Kurucu Meclis Seçim Süresi’nin başlatılmasını durdurabilir, ne de 30 Temmuz tarihinde Ulusal Kurucu Meclis milletvekillerini seçmek üzere sandıklara gidecek Venezuela Halkının oy kullanma hakkını elinden alabilir.

Bugün Ulusal Gazetecilik Ödül Töreni’ne liderlik edecek Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Anayasal Devlet Başkanı Nicolas Maduro Moros, Venezuela Halkının güvenliği ve huzurunu savunmak adına sorumlusu olduğu hükümete gerekli adımların atılması hususunda önderlik etmektedir.

Komutan Hugo Chavez'in sözleri bugün hiç olmadığı kadar geçerliliğini korumaktadır:

Birlik, Mücadele, Savaş ve Zafer!”