Yaz ayları devrim mücadelesi veren tüm topraklarda olduğu gibi, bizim topraklarımızda da çok sıcak. Hemen her günü, katliamlar, ölüm haberleri ile dolu. Ve devrimimizi bugün bize elle tutulacak kadar yakınlaştıran, ölümsüzleşen savaşçılarımız…

 

Cevat Saim Çelen (Teğmen Ali) (1986)

“Teğmen Ali” olarak tanırdı Filistin halkı ve TKEP’in uzlaşmaz kadrolarındandı. Denizlerin, Hüseyinlerin yolundan ilerleyen yoldaşları, Filistin halkını İsrail siyonizmine karşı yalnız bırakmamış, FKÖ ile birlikte savaşmaya devam etmişlerdi. Yoldaşları Mustafa Çetiner ve İmam Ateş 1982’de Lübnan’da Arnor Kalesi’nde ölümsüzleştikten sonra, eğitmen olduğu Filistin kamplarından Lübnan’a geçmişti.

11 Ağustos 1986’da İsrail’in hava sahasında hayatını kaybeden yoldaşımız Cevat Saim Çelen, enternasyonal mücadelenin bayrağını Ortadoğu’da yükselten bir savaşçı olarak hala Filistinlilerce anılmakta…

Enternasyonal savaşçıların Ortadoğu’da yükselttikleri bayrak, bugün yoldaşlarının ellerinde Rojava’da dalgalanmaya devam ediyor.

 

Yaşar Bulut (Agit) (1993)

“Leninist Parti’nin ölümsüzleşen ilk gerillası ben olacağım” demişti Yaşar Bulut yoldaşımız…

İstanbul’da genç bir işçi idi örgütlendiğinde. Ve kısa süre sonra Leninist Gerilla Birlikleri (LGB)’nde yerini aldı.

25 Ağustos 1993’te bir kamulaştırma eyleminde 14 kurşun ile yaralı olarak yakalandı. Hastanede gördüğü işkencelerde ağzından çıkan tek söz “Yaşasın Partimiz TKEP/Leninist” olmuştu. Yaşar Bulut, 27 Ağustos günü işkenceler sonucu ölümsüzleşti.

 

Tarık Ziya Yıldırım (Cihan) (1995)

Tarık Ziya da İstanbul’da genç bir işçi idi. Önce 13 Mart Genç Komünistler Birliği, ardından LGB’de sürdürdü devrimci mücadelesini.

26 Temmuz 1995’te Bakırköy’de kendisine kimlik soran polisle girdiği çatışmada yaralandı. Bölgeden uzaklaşmasına rağmen, polis ablukası nedeniyle yakalandı ve işkence ile katledildi. Cansız bedeni ise Vakıf Guraba Hastanesi’ne atıldı.

 

Emperyalist kapitalist sistemle girdikleri uzlaşmaz sınıf savaşımında en önde yürüyerek hayatlarını feda eden yoldaşlarımız, sürdürdüğümüz mücadelede örnek olarak yollarımızı aydınlatmaya, yoldaşlarına ve halklara güç ve moral aşılamaya devam ediyor.