Mücadele Birliği | Posta

Umutsuzluk Her Yanı Kuşattığında, Umudun Vakti Gelmiştir

İki genç, biri 18 yaşında Eyüp'e bağlı Emniyettepe Mahallesinde diğeri ise 22 yaşında Esenyurt Örnek Mahallesi’nde ikamet ediyordu. İkisi de kendi canlarına kıydı, biri kendini astı, diğeri silahla kendini vurdu…

Belki burjuva medya gazetelerde 3. sayfa haberi olarak yayımladı. Belki televizyonlarda bir kaç saniyede haber yapıp geçti. Ya da hiç biri haber yapmadı. Ki yapsalardı da sadece sonucu söyleyeceklerdi sadece, intihar etti diye.

Ya İntihar etmeyen gençler… Yozlaşıp uyuşturucu bataklığına düşen devletin umursamadığı onca genç.

Bizlerin başına gelmez sanıyoruz belki. Biri gencecik bir kız aile baskısı sonuç kendini astı. Diğeri ise gencecik bir delikanlı, bir senedir iş bulamıyor. Sonuç, kendini silahla vurdu.

Gencecik insanlar, emekçi ailelerin çocukları ya yozlaştırılmaya çalışılıyor ya da intiharın eşiğine sürükleniyor.

Çünkü gerçek olan gelecek kaygısı, gelecekten bir beklenti içine giremiyor.

Üniversite okuyor sonuç, işsizler kervanı.

Biz üçüncü yoldan yanayız bizi vardecek yol mücadele başka alternatifimiz yok.

Birileri zenginleştikçe milyonlar fakirleşiyorsa bizleri geleceksizleştirenlere karşı savaşmak zorundayız. Onlar zenginleşirken kendi iktidarlarını korumak için polisiyle, devletiyle bizi baskı altına alıyorsa, bizlerin de örgütlü bir şekilde mücadele etmesi gerek.

Bizler milyonlarız.

Bu olaylar gösteriyor ki devrim yakın. Umutsuzluk her yanı kuşattığında, umudun vakti gelmiştir.

Şimdi Devrim Zamanı

Bir Mücadele Birliği Okuru