< < “Halkların Her Zaferi, Kolektif Kurtuluşumuz İçin Bir Zaferdir”

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

7-9 Ağustos, “Filistin için Direniş Günleri” idi. Samidoun(Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı), dünyanın tüm ülkelerine, “Filistin halkının yanında durması, sömürgeleştirme, ilhak ve işgale karşı direnişi ve adalet, geri dönüş ve kurtuluş mücadelesi için” eylem çağrısı yaptı.

100'den fazla örgüt, Samidoun'un çağrısına cevap verdi ve dünyanın pek çok yerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştirildi.

6 Ağustos günü Londra’da yapıldı ilk eylem. İngiliz “Filistin Eylemi” örgütü, İsrailli silah üreticisi Elbit Systems'in Londra'daki ofisinde eylem yaptı. Eylemciler bina resepsiyonunu ve Elbit Ofisi’nin koridorlarını "Elbit'i Kapat", "Filistin'de test edildi, Keşmir'de kullanıldı" ve "Geri Döneceğiz” yazılarıyla donattı, "Kazancınız Filistin kanıyla kaplı!" dedi.

Eylemciler "Elbit Systems'ın İngiltere'deki savaş suçları ve apartheid suçlarına iştirakleri kapatılıncaya kadar durmayacağız ve eylemlerimizi artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Elbit, İsrail ordusunun 2014 yılında Gazze bombardımanında kullandığı insansız hava araçlarının% 85'ini tedarik etti ve bunları Filistinli sivillere karşı "başarılarına" dayanarak dünyaya pazarladı.

7 Ağustos günü pek çok şehrin sokaklarında Filistinle dayanışma eylemleri vardı.

Kopenhag’da panel ve söyleşi düzenlenirken, duvarlara Georges İbrahim Abdallah ve Ahmad Sa'adat'ın serbest bırakılması için pankartlar asıldı.

Madrid’de Filistin Kadın Hareketi, Unadikum Uluslararası Tugayları ve Samidoun yürüyüş yaptı, siyasi tutsaklara özgürlük istedi

New York’ta çok sayıda Filistinle dayanışma örgütü Ridge'deki Filistin topluluğunun kalbinden Brooklyn sokaklarında yürüdüler. Miting, Arap ve Filistin topluluklarından yüzlerce kişiyi bir araya getirmenin yanı sıra, diğer mahalleleri ve mücadeleleri temsil eden gençlerin enternasyonalist dayanışmasını da beraberinde getirdi.

Las Vegas'ta Filistinli örgütler, yahudi örgütleri ile birlikte büyük bir konvoy düzenleyerek pankartlarını, afişleini şehrin sokaklarında dolaştırdılar.

8 Ağustos günü de California Anaheim'da bir miting yapıldı ve konvoy oluşturuldu. Eylemciler, Filistinlilerin dünyanın dört bir yanındaki kurtuluş hareketleriyle, özellikle de Siyah Kurtuluş Hareketi ile ortak mücadelesini vurguladılar.

Boston Cambridge, Porter Meydanı'nda düzenlenen protesto eylemlerine Filistin'deki Yaptırımlar Ulusal Komitesi de katıldı.

Californiya, Berkeley'de, Filistin Gençlik Hareketi, eyaletler arası 1-80 Bisiklet Köprüsü üzerinde, “Nehirden Denize Özgür Bir Filistin” pankartı sallandırarak binlerce kişiye mesajlarını ulaştırdılar.

Dearborn’da Filistin Gençlik Hareketi ve Detroit Will Breathe tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş Arap, Siyah, Yerli ve Filipinli adalet mücadelelerinin üyelerini bir araya getirdi.

Vancouver'da Filistinli ve Kanadalı pek çok örgüt protesto yürüyüşüne katıldı.

Toulouse’da Jean-Jaures metrosunda Filistin için bir stant açıldı, İsrail'i ve Filistin’in sömürgeleştirilmesinden kazanç sağlayan şirketleri boykota çağıran el ilanı ve broşürler dağıtıldı.

Auckland’da eylemciler, Yeni Zelanda'nın İsrail savaş suçlarıyla işbirliğine son verilmesi için eylem düzenledi; Yeni Zelandalı yetkilileri ve askerleri bu koordinasyona son vermeye çağırdı.

Göteborg’da "Filistin Asla Pes Etmeyecek" pankartı ile Göteborg merkezde eylem yapıldı ve Filistinli çocuk tutsakların durumu vurgulandı.

Malmö’de de Filistin için adalet talep etmek için toplanan kitle İsrail işgalini protesto etti.

Kopenhag'da şehir merkezinde “Özgür Filistin” pankartı asıldı.

Manchester’da “Irkçılıkla Savaşın! Emperyalizmle Savaşın!” denilerek Filistin ve Filistinli tutsaklarla dayanışma için stand açıldı. Boykot ilanları dağıtıldı.

Londra'da eylem Kensington'da idi. Batı Papua hareketinden konuşmacılar da Filistin'le dayanışma mesajları verdiler, ortak mücadele çağrısı yaptılar.

Liverpool’da da Filistin ve dünyadaki tüm devrimci tutsaklar için özgürlük çağrısı yapıldı.

Glasgow'da “Yaşasın Filistin! İntifada'ya Zafer! Tüm Filistinli Siyasi Tutuklulara Özgürlük! Siyonizm Irkçılıktır!" şiarlarıyla eylem yapıldı; Ahmed Sa'adat ve Georges İbrahim Abdallah dahil olmak üzere Filistinli tutsakların durumuna dikkat çekildi. Aynı zamanda İrlandalı siyasi tutsakların mücadelesi de vurgulandı.

Brighton şehir merkezinde düzenlenen eylemde büyük Filistin bayrakları ve "İlhak Yok, İşgal Yok" ve "Filistin için Adalet" pankartları taşındı, Filistinli tutsaklara özgürlük istendi.

9 Ağustos Pazar günü, Indiana’da tüm şehre afişler asıldı, yazılamalar yapıldı.

Montreal’de bir çok organizasyon ve eylemci akşam saatlerinde büyük bir Filistin bayrağı ile toplandı, Kanada-İsrail Serbest Ticaret Anlaşması’na son verilmesini istedi.

Toronto'da gençlik örgütleri önce Yonge ve Dundas Meydanı'nda ardından Ryerson Üniversitesi'nin merdivenlerinde bildiriler dağıttı, sanatsal etkinlikler düzenledi. Filistin mücadelesini, yerlilerin egemenlik ve kendi kaderini tayin için mücadelesiyle ve Siyah Kurtuluş Hareketi de dahil olmak üzere küresel kurtuluş hareketleriyle bağlantılı olarak anlattılar.

Toulouse merkezde Arapça "direniş" / mukavama kelimesi bulunan duvar resmi kolektif olarak yapıldı; nehirden denize bir Filistin haritasının yanı sıra pek çok Filistinli önderin resimleri çizildi.

Kopenhag’da bir etkinlik düzenlendi, Filistinliler Filistin’i ve FHKC’yi anlattı.

Amsterdam, Cleveland, Brezilya, Bahreyn, Boston, Almanya, Stockholm... Pek çok merkezde eylemler, yürüyüş, etkinlikler düzenlendi, bildiriler yayınlandı.

Eyleme çağrı yapan Samidoun, eylemleri tek tek raporlaştırarak, emperyalizm ve siyonizme karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. “Siyahların özgürlüğü, Yerli özgürlüğü, Filistin özgürlüğü ve tüm halkların emperyalizmden kurtuluşu için el ele mücadeleye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz. Bu güçlere karşı savaşan halkların her zaferi, Filistin ve kolektif kurtuluşumuz için bir zaferdir.” dedi.


Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Tarım-Sen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Agrobay işçilerinin Ağustos ayı maaşları ve fazla mesai ücretlerinin ödendiğini duyurdu. Sendika işçilerin tazminatlarının da öde...

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi M.Ş'nin 8 Mart bildirilerini asan SES üyesi kadın sağlık emekçilerine saldırısına ilişkin SES Şişli Şubesi basın toplant...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih