Parti'nin 75. Yılında

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Sosyalist Kore’de, Koreİşçi Partisi’nin kuruluşunun 75. yıldönümü 10 Ekim günü büyük törenlerle kutlandı.

KDHC lideri ve Kore İşçi Partisi Başkanı Kim Jong Un’un törende yaptığı konuşması, KCNA’dan (KDHC Haber Ajansı) alınarak özetlenmiştir.

Sevgili yoldaşlar,

Şanlı Partimizin kuruluş yıldönümü geldi.

Büyük ihtişamlı gece geldi.

Nihayet bu görkemli gecede, daha önce görülmemiş zorluklarla kuşatılmış olan bu yıl Partinin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz; Neden bilmiyorum ama bu gerçek bile beni çok fazla etkiliyor.

Büyük Partimizin 75. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum, Kore İşçi Partisi (KİP) Merkez Komitesi adına, bu Ekim tatilini büyük bir şeref ve gururla yücelten herkesi içten tebrik ediyorum.

Tüm halkımıza içten teşekkür ve tebriklerimi sunarım.

Yoldaşlar,

Büyük bayramın bu gecesinde, başkent ve bu meydandaki sokaklar o kadar görkemli ve zevk ve gururla görülebiliyor ki, bugünün bu görkemli anının birçok Parti üyesi, işçi ve emekçi tarafından savunulduğunu unutmamalıyız. Ülke çapında alçakgönüllü çaba ve özveri sergileyen devrimci silahlı kuvvetlerimizin personeli...

Bugünün bu görkemli anını meydana getirmek ve savunmak için bu yıl kaç kişi zorlu koşulların üstesinden gelmek için özverili çaba gösterdi!

Buraya kadar gelmek için kaç zorluğun üstesinden geldik!

Özellikle askeri personelimiz, bu yıl beklenmedik bir şekilde karşı karşıya kaldığımız doğal afetlerin etkilerini ortadan kaldırmak için anti-salgın cephesine koştu ve cepheye bağlılık gösterdi. Hiç kimse şükran gözyaşları dökmeden vatansever ve kahramanca bağlılıklarına yaklaşamaz.

Ülkelerini, halklarını ve devrimi savunmanın Halk Ordusu'na özgü bir görev olduğunu söylerler; ancak çektikleri acılar çok büyük.

Çok fazla görev üstlenmişler ve çok büyük acılar çekmişlerdir.

Bu yüzden onlar için derin endişe duyuyorum ve bu muhteşem gecede hepsi burada olmadığı için kalbimde acı hissediyorum.

Şu anda, askeri personelimizin çoğu, devletin güvenliğini ve halkın güvenliğini savunmak için anti-salgın cephede ve bu görkemli Kim Il Sung Meydanı'ndan uzaktaki rehabilitasyon proje sahalarında cesurca çalışıyor.

Ordumuz, salgın ve doğa güçlerinin yarattığı öngörülemeyen zorluklar ve düşman güçlerin askeri tehditleri karşısında, ulusal savunmanın itici gücü olarak görevini böyle bir itibarla yerine getiriyor.

Devletimize ve halkımıza olan coşkulu sadakat ve evlatlık bağlılıklarına en büyük saygılarımı sunarken, tüm hizmet personeline içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca militan selamlarımı sunuyorum ve başkentten KİP üyelerinin tümenlerinin en güvenilir savaşçılarıma, bizim çelikten gücümüze teşekkürler. Hepsi burada bulunmayı hak eden vatanseverler; ama rehabilitasyon projelerindeki görevlerini tamamladıktan sonra sevgili evlerinin bulunduğu Pyongyang'a dönmek yerine başka afet bölgelerine gitmek için gönüllü oldular.

Militan selamlarımı gönderir ve teşekkür ederim, ülke çapındaki diğer çalışan insanlara da.

Doğal afetlerin etkilerinden kurtulduktan sonra yeni köy ve evlere yerleşen ailelere ve ülke genelindeki diğer ailelere sadece mutluluk ve neşe gelir.

Umarım çocuklarımızın mutlu rüyaları her zaman gerçekleşir.

Bu fırsattan yararlanarak, dünyanın dört bir yanındaki kötü huylu virüsün neden olduğu hastalıkla mücadele eden herkese gönülden teselli sunuyorum ve tüm insanların sağlığının, mutluluğunun ve kahkahasının garanti altına alınması için kalbimin derinliklerinden dileklerde bulunuyorum. .

Güneydeki değerli hemşehrilerimize de bu sıcak dileğimi iletiyor ve bu sağlık krizinin olabildiğince erken sona ermesini ve kuzey ile güneyin tekrar el ele tutuştuğu günün gelmesini diliyorum.

Yoldaşlar,

Tüm emeğimizle elde ettiğimiz değerli başarılar ve emeğin meyveleri ile hepimiz bu Ekim kutlama meydanında toplandık.

Buraya kadar gelmek bizim için o kadar kolay olmadı.

Birbiri ardına zorlu mücadeleler vermek ve sayısız sınavın üstesinden gelmek zorunda kaldık.

Partimizin 75 yıllık geçmişi zorluklarla dolu olmasına rağmen, her gün ve her adım gerçekten zorlu geçti ve özellikle bu yılın başından itibaren beklenmedik ciddi zorluklar ve engeller ortaya çıktıkça denendi.

Bu anlamlı yere hepsine göğüs germiş olmanın gururu ve şerefiyle geldik.

Dünya insanlarının hayranlık duyacağı bu buluşma, bizi rahatsız eden ve önümüzü tıkayan tüm felaketlerin üstesinden geldiğimizi ve haklı mücadele hedeflerimize başarıyla ulaştığımızı göstermektedir.

Sevgili yoldaşlar,

Bugün Partimizin 75. kuruluş yıldönümünü yurt çapında kutluyoruz.

Dünyada başka hiçbir ülke, bir partinin kuruluş yıldönümünü, ülkemizin yaptığı gibi tüm halkının mutlu bir bayramı ve büyük anlamlı olayı olarak kutlamaz.

Duygusal ve keyifli olan ve tüm halkımızın büyük neşesiyle dolup taşan bu gece burada dururken, korkarım önce onlara ne söyleyeceğimi bilmiyorum.

Şu anda , Partimizin 75 yıllık ihtişamla dolu tarihinin her sayfasına dönüp baktığımız zaman ne söyleyeceğimi düşündüm; ama benim içten, samimi sözüm onların sadece bir tanesidir, teşekkürler.

Öncelikle onlara hastalıktan uzak sağlıklı oldukları için teşekkür ediyorum.

Özellikle bunu söylemek istiyorum.

Kendilerine, hiçbiri kötü huylu virüse kurban gitmeden sağlıklı kaldıkları için teşekkür ederim.

Tüm halkımızı tüm dünyayı kasıp kavuran zararlı salgın hastalıktan savunduğumuz gerçeği Partimizin doğal bir görevi ve başarısı olarak söylenebilir. Ancak bu başarıdan etkilendim ve sağlıklı görünümlerini gördüğüm için teşekkür dışında bir kelime bulamıyorum.

Dünyayı hayran bırakan bugünün zaferi, bizzat halkımızın kazandığı büyük bir zaferdir.

Partimiz için halkımızın her birinin yaşamı her şeyden daha değerlidir ve sağlıklı olmaları Partimizin, devletimizin ve bu topraklardaki her şeyin varlığı anlamına gelir.

Ancak bu dünyada, halkımızın paha biçilmez hayatını tehdit eden ve zarar vermeye çalışan çok sayıda istikrarsız unsur var.

Nitekim bu yılın başında dünya sağlık krizinin başlaması ve çevremizdeki olumsuz durumlardan dolayı büyük endişelerim ve korkularım vardı.

Ancak halkımız, Parti ve devletin aldığı önlemlere mutlak destek ve güven konusunda büyük bir azimle ayağa kalktı; kaderini kararlılıkla korumakla kalmadı, ağır zorlukları ve yargılamaları canlandırmayla cesurca aştı.

Ancak birbirleri için endişelenen, önemseyen ve koruyan böylesine mükemmel insanlar için ve bu insanların yüksek bir vatanseverlik duygusu ve yüksek düzeyde bir özbilinçle işbirliği içinde yaşadıkları sosyalist toplum için mücadele olmasaydı korkunç felaketi önleyemezdik. .

Tüm halkımız devletlerini, kendilerini ve çocuklarını savunma mücadelesinde tek bir kişi olarak ortaya çıktıkça, salgın karşıtı çalışmaların itici gücü haline geldikçe, ülkenin geri kalmış ve her şeyden yoksun olan anti-salgın sektörü yeniden canlandırılabilir ve başkaları için akıl almaz olan salgın karşıtı istikrar korunabilir.

Hayat henüz yeterince zengin olmamasına rağmen, herkesin uyumlu bir ailede yaşaması ve bir tanesi bile kötü virüsün kurbanı olmadan sağlıklı olmaları benim için çok mutluluk ve cesaret verici.

Dünyada, devletin karşı karşıya olduğu zor durumları gerçekten anlayan ve bunlarla baş eden, onları ev işleri olarak gören bizimkilerden başka minnettar kimse yoktur.

Şu anda bu gezegende, ülkemiz, sıkı ve uzun süreli yaptırımlar nedeniyle her şeyin yetersiz kaldığı, salgın karşıtı acil durumla başa çıkmak ve felaketle sonuçlanan doğal afetlerden kurtulmak gibi büyük zorluklar ve zorluklarla karşı karşıya olan tek ülkedir. .

Tüm bu zorluklar kuşkusuz ülkemizdeki her aile ve her vatandaş için ağır bir yük ve acıdır.

Halbuki milletimiz, milli meseleleri ailesinin önüne koyan, devletin yaşadığı her türlü zorluğu onunla paylaşan, içten ter akıtmaları ve gayretleriyle ülkesine sımsıkı destek veren minnettar vatanseverlerdir.

Partimiz bu yüzden her türlü ulusal zorluğa inanarak ve onlara güvenerek göğüs geriyor, her zaman ülkenin içinde bulunduğu durumların yükünü kaldırırsa ortaya çıkıyor.

Halkımız Partimize her zaman minnettar olmuştur, ancak minnettarlığı kesinlikle hak edenler kendilerinden başkası değildir.

Geçtiğimiz 75 yıl boyunca halkımız tek yürekle Partiyi destekledi ve hatta tereddüt etmeden kanlarını dökerek kutsal devrimci davamızı savundu.

Devrimci yolu takip eden, en çetin ve sınavlarla kuşatılmış olan Partimizin bu kanlı yolu zaferle ve şanla süslemesinin sırrı, halkımızın içtenlikle ona güvenip destek vermesi ve davasını savunmasıdır.

Tarihin her şeye gücü yeten yaratıcısı olarak büyük halkımız olmadan Partimizin 75 yıllık şanlı tarihinin bir anını bile kimse düşünemez. Her zaman bilge bir akıl hocası olarak ona bilgelik ve beceriklilik sağladılar, tükenmez bir güç ve cesaret aşıladılar, onu canları pahasına savundular, içtenlikle desteklediler, planlarını ve çizgilerini gerçeğe dönüştürdüler.

Onları büyük bir sıçrama başlatmaya çağırdığında, büyük insanlar buna Chollima'nın cesaretiyle karşılık verdiler; büyük inşaat için bir operasyon planladığında, buna hız kampanyası ile karşılık verdiler; böylece ateş ve sudan geçerek Partinin kararlarını gerçekliğe dönüştürdüler.

Bu büyük insanlar her zaman Partimiz ile birlikte olduklarından, güçlükler ne olursa olsun bu toprakların yıllıklarına her zaman sağlam ve mucizeler kaydedebilmiştir.

Sınırsız sadakat ve evlada bağlılık, yılmaz mücadele ruhu ve içten çabalarla her türlü zorluğun üstesinden gelen büyük Ekim tatilinde zafer kazanan halkımızın imgelerini görünce, takip edecekleri ve savunacakları yüce gücü büyük bir gururla hissediyorum. 75 yıl, hayır, 750 yıl ve hatta 7500 yıl daha parti.

Yoldaşlar,

İnsanlarımız bana, gökyüzü kadar yüksek ve deniz kadar derin bir güven verdiler, ancak ben her zaman tatmin edici bir şekilde yaşayamadım. Bunun için gerçekten üzgünüm.

Tüm halkın güveni sayesinde,bana büyük Yoldaşlar Kim İl Sung ve Kim Jong İl'in davasını sürdürmem, bu ülkeye önemli bir liderlik etme sorumluluğu emanet edilmekle birlikte, çabalarım ve samimiyetim halkımızı hayatlarındaki zorluklardan kurtarmaya yetmedi.

Ancak insanlarımız bana her zaman inandı ve kesinlikle güvendi ve ne olursa olsun seçimimi ve kararlılığımı destekledi.

Daha çok acı çekmek anlamına gelse bile, halkımızın bana ve Partimize olan güveni her zaman kesin ve süreklidir.

Böylesine ateşli ve içten bir güven ve cesaret benim için en değerli servet ve milyonlarca ton altınla takas edilemeyecek zenginlik ve beni hiçbir korku ve imkansızlığı tanımamaya teşvik eden tükenmez bir güç.

Bu dünyada hiç kimsenin bekleyemeyeceği bu en büyük güvenin tadını çıkardığım için, misyonu hatırlayarak her türlü zorlukla tereddüt etmeden yüzleşebildim ve insanların iyiliği için özverili, çabalar göstermeye, işe koyulmaya başladım.

Böyle mükemmel insanlara sahip olmak, onlara hizmet etmek ve onlar için mücadele etmeyi en büyük şeref sayacağım.

Bu yerde bir kez daha, büyük güvenlerine layık olma yolunda bedenim parçalansa bile halkın güvenine layık olacağıma ve bu güvene bağlı kalacağıma bir kez daha ant içerim..

Değerli konuklar ve ülkemizin her yanındaki diğer insanlar,

Gerçekten teşekkür ederim.

Yoldaşlar Kim Il Sung ve Kim Jong Il'in kalpleri ile birlikte mütevazı bir saygıyla sizlere içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Yoldaşlar,

Halkımızı sıkı bir şekilde savunmak, onlara daha fazla saygı göstermek ve hiçbir şeyi esirgemeden mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak Partimizin ve benim ilk ve en önemli görevim ve kararlı irademdir.

Partimiz, sosyalizmi, halkımızın haysiyetini ve yaşam çizgisini sıkı bir şekilde savunmak ve halkımızın bu topraklarda, sonsuza dek savaştan uzak, nesilden nesile refahın faydalarından yararlanmasını sağlamak ve barışı korumak için en güçlü askeri kabiliyeti zaten oluşturmuştur.

Bugünün cesur bir TV programında sıralanmış askeri geçit törenleri, Kore İşçi Partisi'nin devrimci ordusunu nasıl eğittiğini ve ordunun gücünün ne kadar büyük olduğunu açıkça gösterecek.

Bugün herkesin açıkça göreceği gibi, sadece beş yıl önce KİP'nin 70. kuruluş yıldönümünü kutlamak için bu yerde düzenlenen askeri geçit töreni ile karşılaştırarak, askeri güçlerimizin modernliği dikkat çekici bir şekilde gelişti ve herkes onun hızını kolayca tahmin edebilir.

Savunma bilimi ve teknolojisi sektöründe güçlü, çok bağlı ve etkin personelimiz; cephane endüstrisinde, Partilerinin devrimci ideolojisiyle sıkı sıkıya donatılmış ve devrimlerinin çıkarlarına gerçekten hizmet eden işçiler var.

Askeri kabiliyetimiz o kadar gelişti ve değişti ki, hiç kimse az şey yapamaz ve olduğu yerde kalamaz.

Karşılaştığımız veya karşılaşabileceğimiz her türlü askeri tehdidi tatmin edici bir şekilde kontrol edip yönetebileceğimiz bir caydırıcılık oluşturduk.

Askeri kabiliyetimiz büyüme hızında, niteliğinde ve niceliğinde kendi tarzımızda, taleplerimize ve zaman çizelgemize göre değişmektedir.

Partimiz, devletimizin ve halkımızın bağımsızlık ve varoluş haklarını tehdit etmeye veya ihlal etmeye cesaret edebilecek güçleri önceden alt edecek askeri kabiliyeti en emin ve güçlü ulusal savunma kabiliyeti olarak tanımladı. Ve amaca ulaşabilecek askeri güçlere sahip olmak için her türlü çabayı gösterdi ve şimdi yükseltilmiş hedeflere istikrarlı bir şekilde ulaşıyor.

Sürekli ve ağırlaştırıcı nükleer tehditler de dahil olmak üzere, düşman güçlerin tüm tehlikeli girişimlerini ve sindirme eylemlerini kontrol altına almak ve kontrol etmek için savaşı, caydırıcı, haklı meşru müdafaa aracını güçlendirmeye devam edeceğiz.

Devletimizin bağımsızlığını ve varlığını savunmak ve bölgede barışı korumak amacını taşıyan savaş caydırıcılığımız asla istismar edilmeyecek ve önleyici saldırı aracı olarak kullanılmayacaktır.

Ancak, herhangi bir güç devletimizin güvenliğini ihlal ederse ve bize karşı askeri güce başvurmaya çalışırsa, onları cezalandırmak için şimdiden en kuvvetli saldırı gücümüzü kullanacağım.

Askeri gücümüzün başka birini hedef almasını asla istemem.

Savaş caydırıcılığımızın başkalarını hedef almak için geliştirilmediğini açıklığa kavuşturuyoruz.

Kendimizi savunmak için geliştiriyoruz.

Kendi gücümüz yoksa, yapmamız gereken tek şey yumruklarımız sıkılmış olmasına rağmen akan gözyaşlarını ve kanı silmektir.

Partimiz, büyük askeri gücü ile ülkenin egemenliğini ve topraklarının güvenliğini garanti altına alacak, devletin ve halkın ebedi güvenliğini, barışını ve geleceğini koruyacaktır.

Yoldaşlar,

KİP'nin devrimci ideolojisiyle donatılmış devrimci silahlı kuvvetlerimiz, ülkeye ve halka karşı sınırsız sadakat ve evlada inanç ve halkımızın gücünü ve ruhunu somutlaştıran güçlü güncel silahlar sayesinde hiçbir saldırgan güç asla başaramayacak. Kutsal ülkemizden çok az şey elde etmek ve Kore halkının ilerleyişini kontrol etmeye cesaret etmek.

Şimdi geriye kalan, halkımızın artık yeterli ve medeni bir yaşamın, zorluklardan tamamen uzak olmasını sağlamaktır.

Partimiz, halkın refahını iyileştirmeyi ve onlara daha fazla fayda sağlamayı amaçlayan ve halkımızın hayalini kurduğu ideal refah toplumunu olabildiğince erken getirmeyi amaçlayan avantajlı politika ve önlemleri her zaman yönetecek ve durmaksızın genişletecektir.

Şiddetli imtihanlar karşısında insanlarla kaderi paylaşan ve şimdiye kadar halkımızın birleşik gücünü deneyimleyen Partimiz, gelecekte ne yapması gerektiğini çok iyi bildi.

Kore İşçi Partisinin Sekizinci Kongresi, bunu yapmak için planlar ve ayrıntılı hedefler geliştirecek ve Partimizin halka mutluluk sağlama mücadelesi yeni bir aşamaya ilerleyecektir.

Ne kadar gelişirsek, tüm renklerin gerici güçleri o kadar yaygınlaşabilir ve daha beklenmedik denemeler karşımıza çıkabilir. Ancak, şimdiye kadar yaşadıklarımızla karşılaştırıldığında hiçbir şey olmayacaklar ve hepsinin üstesinden gelmek için gereken güce ve güvene sahibiz.

Partinin tek yürekli birliği ve uzun mücadelede pekişen halk kitleleri ve sosyalizmimizin kendi kendini idame ettirmek için sağladığı yetenek ve varlık - bunlar kesinlikle ilerlememizi sağlayan ve hızlandıran güçlü bir güç haline gelecektir. .

Başkalarının hiç yaşamadığı her türden ölçülemez deneme ve zorlukların üstesinden gelerek, başkalarının denemeye cesaret edemeyeceği her şeyi başaran Partimiz ve halkımız, yeni gelişme ve refaha doğru daha büyük bir cesaret ve güvenle, alışılmadık bir tutku ve hazırlıkla yoluna devam edecektir.

Tüm Parti örgütlerinin, hükümetin, iktidar ve askeri organların kendilerine daha katı taleplerde bulunmalarını, halkımıza daha iyi bir yarın getirilmesi için gayretli çabalar göstermelerini ve samimiyetle çalışmalarını sağlayacağım.

Halkımızın ideali harika ve bunun gerçekleşeceği gün mutlaka gelecek.

Sosyalist inşada daha yüksek hedeflere ulaşma mücadelesinde herkesin hissedebileceği yeniliklerin, gelişmenin ve köklü değişikliklerin yapılmasını sağlamak için tüm çabalarımı büyük ideali gerçekleştirmeye yönlendireceğim.

Yoldaşlar, biz güçlüyüz ve sınamaların ortasında daha da güçleniyoruz.

Zaman yanımızda.

Hepimiz sosyalizmin parlak bir geleceğine, yeni bir zafere doğru var gücümüzle ilerleyelim!

Son olarak, sağlıklı oldukları için tüm insanlara bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca Partimize her zaman güvendikleri için onlara içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşasın Büyük Halkımız!

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Kritik Eşik: 6-8 Ekim Ardı ardına iki seçim, ihtiyaç duyduğu özgüveni dinci-faşizme vermedi. Ne Geziye, ne de Aralık’taki saray darbesine yönelik bir cadı avı başlatacak güce sahip...

Tarım-Sen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Agrobay işçilerinin Ağustos ayı maaşları ve fazla mesai ücretlerinin ödendiğini duyurdu. Sendika işçilerin tazminatlarının da öde...

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi M.Ş'nin 8 Mart bildirilerini asan SES üyesi kadın sağlık emekçilerine saldırısına ilişkin SES Şişli Şubesi basın toplant...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih