Balıkesir’de 8 Mart Etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balıkesir Burhaniye'de anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Demokratik kitle örgütlerine mensup emekçi kadınlar, 2010 yılında Bahçelievler Mahallesinde "Kadınlar İçin Hatıra Ormanı "kurmuşlardı.

Kadın ormanı içinde açıklama yapan emekçi kadınlar, Türk Metal Sendikası üyesi 7 kadının hayatını kaybetmesi üzerine duydukları üzüntüyü dile getirerek basın açıklamasına başladılar.

“Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Amerika'da 8 Mart 1857’de tekstil fabrikasına kilitlenen kadınların öldüğü gündür. Dünya'nın dört bir yanından kadınlar sokakları, meydanları dolduruyorlar. Kadınlar birlikte çok güçlüyüz.” diyerek, 8 Mart 2017 Uluslararası Kadın grevine destek verdiklerini de ifade ettiler.

Ardından yağmura inat “Kadın Emek Pazarı”nı kurdular. İhraç edilen akademisyenlerin ve kadın cinayetinde ölen Balıkesirli kadınların panoları hazırlandı;"HAYIR'lara vesile olsun diye lokma dökülüp dağıtıldı. Ve 2010 yılından bu yana Balıkesir'de katledilen 29 kadının anısına 29 fidan dikme etkinliği oluşturuldu; Her renkte tomurcuğa dursun, meyveleri umut olsun diye...