Zeynel Odabaş İçin Dayanışma…

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Örgütleme Genel Sekreteri ve Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ın 13 Aralık günü gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılması için Gazi Mahallesi Cemevi’nde nöbet tutuluyor. Emekçi Kadınlar (EKA) bugün Gazi Mahallesi Cemevi’ne giderek dayanışmada bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Örgütleme Genel Sekreteri ve Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ın 13 Aralık günü evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmasının ardından Gazi Mahallesi Cemevi’nde Alevi kurumları tarafından serbest bırakılması talebiyle nöbet tutulmaya başlanmıştı. Bir çok kurum ve kişinin dayanışma ziyaretinde bulunduğu nöbete Emekçi Kadınlar (EKA) da dayanışma ziyaretinde bulundu.

Bugün (25 Aralık) öğle saatlerinde Gazi Cemevi’ne giden Emekçi Kadınlar Zeynel Odabaş’ın eşiyle de görüşerek son durum hakkında bilgi aldı.

Zeynel Odabaş’ın eşi Figen Odabaş, eşinin Esenler Karakolu’nde gözaltında tutulduğunu, karakola getirildiğinde ancak uzaktan görebildiğini söyledi.

Zeynel Odabaş’ın Alevi Dernekleri Federasyonu yönetiminde olduğunu, bu nedenle de yaşanan gözaltının aslında Alevilere yönelik bir gözdağı olduğunu belirten Figen Odabaş, bunun toplumda ötekileştirilen diğer kesimlere de yapılan baskıların bir parçası olduğunu söyledi.

Figen Odabaş ile süreç ve baskılara karşı toplumun örgütlenmesi ve mücadele etmesi gerektiği üzerine de sohbet etti. Toplumun pek çok farklı nedenle ayrıştırılarak, şiddetin ve baskıların giderek arttığı ve bu nedenle de her kesimin komitelerini oluşturarak mücadeleyi yükseltmesi gerektiği üzerinde duruldu. Figen Odabaş’a geçmiş olsun dileklerini ileten Emekçi Kadınlar, dayanışma içinde olacaklarını da ifade ederek ziyareti sonlandırdılar.