Adım Deniz, Devrimciyim!

Antakya Ayışığı Sanat Merkezi kapatıldıktan sonra da etkinliklerine engel olunamayacağını 20 Mayıs’ta gerçekleştirdiği "Bütün Nehirler Kucaklaşır Denizlerle" adlı Emeğe Ezgi konseri ile bir kez daha kanıtlamış oldu.

Denizlerin idamının 45. yılına ithafen yapılan etkinlikte öncelikle yaşanan sürece değinilerek KHK'larla hiçbir şeye engel olunamayacağı, bu yasakların, işten atılmaların halkta sinmek yerine bir öfke yarattığına değinildi. Antakya Ayışığı Sanat Merkezi ve Antakya halkı olarak bedenlerini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça selamlandı. Ve başta Denizler olmak üzere devrim mücadelesinde ölümsüzleşen bütün devrim savaşçıları için saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından sözü Devrimci Öğrenci Birliği aldı sürecin sertliğine ve gençliğin böyle bir dönemde mücadelede önemli bir yere sahip olduğuna değindi ve gençliği mücadele saflarına davet etti. Konuşmaların ardından sahne Ayışığı Şiir Atölyesine bırakıldı. Hazırlanan teatral şiir gösterisi büyük ilgiyle izlenirken sık sık alkışlarla kesildi. Ayışığı şiir atölyesinin ardından sahneye ALİKEV müzik topluluğu çıkarak şarkılarını Samandağ halkıyla paylaştı. ALİKEV'in sahne performansının ardından, 19 Aralık zindan katliamların canlı tanığı konuklarla "Ekilir ekin geliriz" şiirini paylaştı. Ve son olarak sahne yıllardır emeğin türkülerini halkla buluşturan ve türkülerini hep emekçiden yana söyleyen Emeğe Ezgi’ye bırakıldı. Türkülerini Samandağ halkıyla paylaşan Emeğe Ezgi halaylarla konserine devam etti. Son olarak etkinliğe adını veren "Adım Deniz" şarkısının bütün konuklarla birlikte ayakta söylenmesi ile konser sona erdi.

Antakya Ayışığı Sanat Merkezi