"Kod 29'la Atmanın Hesabı Elbet Sorulacaktır"

Daha bir dizi yerde oyların sayılması tamamlanmamışken farklı biçimlerde kayyum atama girişimlerinde bulunmuştu dinci faşist iktidar. Hiçbir gizlisi saklısı olmadan hem de. ...

PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen üyesi oldukları için Kod 29'la işten atılan ve İstanbul'da Sirkeci'de, İzmir'de ise Bayraklı'da bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde 99 gündür işlerine dönme mücadelesini sürdüren PTT işçileri Ankara'ya gitme kararı aldı.

Ankara'ya gidişleri öncesinde seslerini duyurmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

PTT işçilerinin eylemine İstanbul İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Meclisi bileşenleri olan DİSK Enerji-Sen, Dev Turizm İş Marmara Şubesi,  İnşaat İş, Dev Tekstil, Mücadele Birliği, TOMİS, direnişteki Sinbo ve SML Etiket işçileri de katılarak destek verdi.

“İşçiler burada! Yasalar nerede?” yazılı ozalit açan PTT işçileri ilk olarak Kod 29'la işten atılan Sinbo, SML Etiket işçilerine söz verdi. İşçiler Kod 29'la işten atılma ve mücadele sürecini aktardı.

PTT Kargo-Sen Genel Sekreteri Burhan Tan yaptığı konuşmada, işçilerin hakları söz konusu olunca sermaye iktidarının yasaları uygulanmadığı vurgulayarak “Kanun uygulanmıyorsa kaldırın, işçileri daha fazla kandırmayın!” denildi.

Anayasal hak olan örgütlenme hakkını kullanıp sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını belirten işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için 99 gündür İzmir’de ve İstanbul’da eylemde olduklarını fakat seslerini duyuramadıklarını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Burhan Tan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde oturma eylemindeyiz! Anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkımızı kullandığımız için işten atıldık. 99 gündür bu hukuksuzluğa karşı direniyoruz, muhatap arıyoruz. 

İşçiler burada! Yasalar nerede? Sendikalar Kanunu uygulanmıyor, işçiler sendika kurdukları için cezalandırılıyor. Kanun uygulanmıyorsa kaldırın, işçileri daha fazla kandırmayın!”

Migros Depo'da direnen işçilere yönelik saldırının da protesto edildiği eylemde, işçilerle dayanışma mesajı verilerek "Bu keyfi gözaltıların onları yıldırmayacağını biliyoruz. Eğer bugünkü basın açıklamamız olmasaydı onların yanında olacaktık. Biz işçiler yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Ülkenin birçok yerinde Kod 29'a karşı mücadeleyi sürdüren işçilerin dayanışma içinde oldukları belirtilen açıklamada "Burada Kod 29'a karşı mücadele eden arkadaşlarımız var. Dayanışmaya gelen arkadaşlarımız var. Kod 29'la işten atan patronlar şunu unutmasın ki, buradaki işçilerin arkasında milyonlar var. Ve elbet işçiler bu günlerin hesabını soracaktır. Patronlar rahat uyumasın" denildi.

Eylemde sık sık "PTT İşçisi Yalnız Değildir" , Sendika Haktır İşten Atmak Suçtur", "Kod 29 İptal Edilsin", " Direne Direne Kazanacağız", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sloganları atıldı.

Eylemde İstanbul İSİG Meclisi'nin 7 Nisan'da Beşiktaş İskele Meydanı'nda saat 18.30'da "İşçi Sınıfına Yönelik Saldırılara Ve Kod 29'a Karşı Mücadeleyi Büyütelim" şiarıyla yapacağı ve iş cinayetleri raporunu paylaşacağı basın açıklamasına katılma çağrısı yapıldı.

 

2024 1 Mayıs’ı yaklaşırken İstanbul’un işçi, emekçi bölgelerinde, kent meydanlarında 1 Mayıs çalışmaları hız kazanmış durumda. ...

Kadın işçilerin öncülüğünde şekillenen Agrobay Seracılık‘taki mücadele, içeride kalan ödenmeyen ücret ve yıllık izin alacaklarının ödenmesiyle ilk önemli kazanımını elde e...

Basına yönelik saldırılar devam ediyor. Günün ilk saatlerinden itibaren, Kürt medyasına ve emekçilerine yönelik saldırılar başladı. ...

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu-Lezita’da greve çıkan işçilerin mücadelesi 50’li günlerine ulaştı. ...

Çocuk ve genç işçiliğine ve iş cinayetlerine karşı eyleme geçen İSİG Meclisi, çocuk işçiliğin yasaklanması, eğitime verilen bütçenin artırılması, MESEM projesine son verilmesi...

Kadıköy'de açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ocak ayında söz verilen taban maaşı haklarını sordu. Öğretmenler haklarından vazgeçmediklerini ve alıncaya kadar her...

2007 yılında, Sibelimizin annesi Sakine Sürücü ile yapılan bir söyleşiyi, ve annemizin anlatımlarını paylaşıyoruz: ...

“İnsanın idealleri uğruna yaşamasıyla, ölmesi arasında bir fark görmüyorum”... Ölüm Orucu eylemlerinde, eyleminin 122. gününde ölümsüzleşen Sibel Sürücü’nün sözleriydi b...

Aralarında Mücadele Birliği Platformu’nun da yer aldığı 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 1 Mayıs’ın tarafı olan tüm güçlere çağrı yaparak bu sene 1 Mayıs’ın Taksim’de kitlese...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih