Mücadele Birliği | Bildiri-Açıklama

40. YILINDA 1 MAYIS’TA TAKSİM’E!

1 Mayıs geliyor!

Referandumda milyonlarca oy çalındı, her türlü sahtekarlık yapıldı. Milyonlarca emekçi referandumu meşru görmüyor, reddediyor. Yüzbinler sokaklarda.

1 Mayıs geliyor!

Kıdem tazminatına el koyma planlarına hız verildi. Ekonomik kriz derinleşiyor. Gıda fiyatları almış başını gidiyor, yoksulluk artıyor.

1 Mayıs geliyor!

Milletvekilleri, belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler, gazeteciler, avukatlar tutuklanıyor. Gözaltılar, baskınlar, kararnamelerle kapatmalar, baskı ve işkence aralıksız devam ediyor. OHAL ve KHK Cumhuriyeti tam gaz yoluna devam ediyor!

1 Mayıs geliyor!

Aralıksız saldırıyor dinci-faşizm. Soluksuz saldırıyor. Çünkü korkuları büyük. Çünkü güçsüz. Güçlü olan biziz.

Öfkemiz büyük! Hırsızlara karşı öfkemiz; işkencecilere, katliamcılara karşı! Yozlaşmış, çürümüş, tüm toplumu çürüten bu ortaçağ artıklarına karşı!

Bir kere daha anladık: Sandıkla gitmeyecekler!

Gördük: Korkuyorlar, tedirginler. Dipten gelen uğultu çoktan sarsıntıya dönüştü. Ayaklarının altındaki toprak sallanıyor!

1 Mayıs geliyor!

“İşçinin nasırlı yumruğu balyoz gibi patlıyor/ Devrimin şanlı dalgası dünyamızı kaplıyor!”

Ve onlar köşeye sıkışmış, çapsızlığını, güçsüzlüğünü görmüş, titriyorlar. Sandıkla gitmeyecekler ama biz sokaklarda bilenen öfkemizle, büyüyen birliğimizle onları defedeceğiz!

77 Katliamının 40. yılında “Hükümet İstifa İktidar Halka” diyerek, “Referandumunuzu da, hükümetinizi de, Cumhurbaşkanınızı da tanımıyoruz, İktidar Halka” diyerek Taksime yürüyoruz!

40. Yılında 1 Mayıs’ta Taksim’e!